Sådan vælger du den rigtige bunsenbrænder

Bunsenbrændere er ofte et vigtigt redskab i laboratoriet, som de fleste der arbejder netop der sætter gang i med jævne mellemrum. Men selvom det ofte er en essentiel del af ens laboratorieudstyr, er der så noget bestemt man skal være opmærksom på, når man er på udkig efter en bunsenbrænder? Her får du et par råd.

Hvad skal den bruge til?

Skal den bruges til opvarmning af kemikalier, sterilisering af udstyr eller til at lave flammer til forskellige eksperimenter? Uanset om du skal købe laboratorieudstyr til din arbejdsplads, eller til dit hobby-laboratorie derhjemme – er det altid vigtigt, at man køber det rigtige udstyr til formålet.

Hvis du kun skal varme små mængder af væsker eller materialer op, kan det være du kan nøjes med en mindre størrelse. Men hvis du derimod har brug for at arbejde med større mængder eller større beholdere, kan det være du skal overveje en større bunsenbrænder.

Kvalitet og sikkerhed

Præcis som vi forventer, at vores sikkerhedsseler i bilen, beskytter os hvis uheldet er ude – er det også vigtigt at sikkerheden i laboratoriet er i den fineste orden. Det gælder både bunsenbrændere og alt det andet udstyr du skal bruge i løbet af en arbejdsdag.

En bunsenbrænder af høj kvalitet vil ikke alene have en bedre holdbarhed og længere levetid. Det handler også om at sørge for at sikkerheden er i den absolut fineste orden. Undersøg altid om din bunsenbrænder har de nødvendige sikkerhedsfunktioner som f.eks. automatisk slukning i tilfælde af gaslækage.